Konferens, Senaste nytt|

Medlemskonferens Cognitive Ergonomics on Waves

Välkommen till M/S Birka Gotland och årets EHSS medlemskonferens!

Start: 26 september kl. 14.45 vid Stadsgården/Tegelvikshamnen för inchekning och registrering, 15.30 stiger vi ombord.
Slut: 27 september kl. 14.30 är ankomst till Stadsgården/Tegelvikshamnen

Kostnad: 1 500 kronor. Medlemskonferensen är kraftigt subventionerad för medlemmar för att kunna ge så många som möjligt möjligheten att medverka.

Anmäl dig här redan idag, men senast den 25 augusti 9 september- antalet platser är begränsat.

Under några sköna höstdagar träffas vi för att utbyta kunskap och erfarenheter, nätverka och hänga ombord M/S Birka Gotland. Det blir en givande blandning av teori och praktik med fokus på kognitiv ergonomi.

Det här ingår i priset:

  • Medlemskonferens inkl. kaffe och kakor (det preliminära programmet uppdateras löpande på ehss.se)
  • Enkelhytt på M/S Birka Gotland från 26-27 september
  • Middagsbuffé den 26 september
  • Frukost den 27 september

Det här ingår inte:

  • Dina resekostnader till Stockholm
  • Eventuell extra natt på hotell, om du behöver åka en dag tidigare.
  • Egen dryck eller tilltugg utöver det som serveras

Ett axplock ur programmet:

Nils-Erik Gustafsson (på bild till vänster) kommer att berätta om Kognitiv ergonomi & design: Den informationsbearbetande människan. Nils-Erik har, efter att ha studerat Datateknik på LiTH, arbetat i drygt 40 år med användbarhet som anställd inom industri och akademi, på Skatteverket och som konsult. Han har arbetat med allt från bankomater och mobiltelefoner till narkosmaskiner och lastbilar.Nils-Erik tycker att det är väldigt givande att undervisa och har som motto ”man lär så länge man har elever”.

 

Pernilla Ulfvengren har sin bas inom flyget och automatiseringen där. Hon har även skapat ett civilingenjörsprogram inom hållbar produktionsutveckling. Idag är hon verksam inom autonoma system till sjöss, inom militären och Urban Air Mobility, är docent i industriell teknik och sociotekniska system och föreståndare för KTH centrum för hållbar luftfart.

Wessel van Leeuwen är inte bara EHSS ordförande utan även sömnforskare och han kommer att prata om hur sömn(brist) påverkar alla våra kognitive funktioner, som till exempel reaktionstid, olika typer av minne, rumslig orienteringsförmåga och mycket mer.

Maciej Zdrodowski, EHSS styrelsemedlem, jobbar på Volvocars och kommer att berätta om Cobots (kollaborativa robotar) i produktion.

Bengt Sandblad är professor emeritus vid institutionen för informationsteknologi, Uppsala universitet. Han har under flera decennier forskat om arbetslivets digitalisering och automatisering med tillämpningar inom t ex vård och omsorg, administrativa arbeten, processtyrning, trafik och fordon. Under senare år har forskningen handlat om effekterna för arbeten inom olika branscher, med fokus på säkerhet och digitala arbetsmiljöproblem. Han har även skrivit läroböcker och kunskapssammanställningar inom området. Han bidrar till konferensen med föreläsningen ”AI och robotisering – Vad betyder det för arbetsmiljön?”. Användningen av AI, artificiell intelligens, och robotar av olika slag i arbetslivet förutspås att bli snabb. Det är viktigt att förstå vilka slags arbetsmiljöproblem vi kan förvänta oss – och hur de kan förebyggas. Vad kommer att förändras och hur kan vi utnyttja de positiva möjligheterna utan att skapa nya problem och risker? EU har också just antagit en ny AI-förordning – vad kommer den att innebära för regleringen av AI-system?

Fjollë Novakazi erhöll sin doktorsexamen i Human-Teknologi-Design vid avdelningen för Design & Människa-Teleteknik vid Chalmers Tekniska Högskola. Hennes forskning undersöker inflytandet av perception på förarens förståelse av system för körautomation. Fjollë är en dedikerad, nyfiken och metodisk forskare med en stark passion för mänskliga faktorer och människocentrerad utveckling, där en av hennes specialistkompetenser är kognitiv ergonomi. Hon närmar sig sitt arbete genom empiriska blandade metoder, använder sig av enkäter, djupintervjuer, co-design workshops, naturalistiska studier samt fältutvärderingar och etnografiska observationer, och mer.

Carina Rislund är senior expert inom området design och human factors. Carina är specialiserad på utbildning och tillämpning av verktyg för mänskliga faktorer och systemtänkande för att säkerställa att systemets prestanda maximeras och att produkter och tjänster har störst chans att lyckas. Hon har ett långvarigt intresse och engagemang för kvalitetsförbättringar, kundupplevelser och lärande på arbetsplatsen. På konferensen kommer hon att berätta allt om SIS och standarder.

OBS. Denna sida uppdateras löpande. Kom gärna tillbaka för att hitta nytt men glöm inte att registrera dig senast måndagen den 9 september!

 

VIKTIGT att tänka på:

  • Åldersgränsen för att vara med på M/S Birka Gotland är 20 år.
  • Glöm inte att ta med en giltig ID-handling.
  • NY DEADLINE – Sista dagen för att registrera dig är den 25 augusti 9 september!

Avbokningsregler

Din anmälan är bindande. Vid förhinder kan platsen senast den 9 september överlåtas på annan medlem. Meddela då detta via e-post till info@ehss.se och ange i så fall namn, födelsedatum (åååå-mm-dd), kön och nationalitet på er båda.

Betalning

Antalet platser till Cognitive Ergonomics on Waves är begränsat. Genom att registrera och betala med kort här på ehss.se säkerställer du ditt deltagande på ett enkelt och smidigt sätt. Faktura kan utställas mot fakturaavgift (50 kronor), förutsatt att fakturan kan skickas som pdf till din mejl, men i så fall gäller din registrering först när vi har fått din betalning. Mejla i så fall ditt namn, födelsedatum, kön och nationalitet till kassor@ehss.se.

Du behöver vara inloggad på medlemssidorna för att kunna anmäla dig här.

Comments are closed.